Internetā var atrast visvisādus padomus par dažādu krāsu iegūšanu. Padalīšos, kā mums gājis. Olu krāsošanai neizmantojām etiķi, jo tas padara olu čaumalas krietni neizturīgākas. Pie ilgas vārīšanas jau tā ir risks, ka olas var saplīst.
Dzeltenā krāsa
Pirmajā reizē izmēģinājām apmēram šādu kombināciju - 4 paciņas (20g) kurkuma, 1 paciņa (20g) karija, alkšņu mizas. Klāt likām pārsvarā zilsniedzītes - iekrāso zilu toni, ļoti skaisti; sīpolu mizas; krokusa ziedus - arī iekrāso, tomēr laukums krietni lielāks, grūtāk tā kārtīgi uzlipināt virsū.
Lillā krāsa
Noziedojām nedaudz sasaldēto melleņu un melleņu ievārījuma, lai izmēģinātu, vai sanāks lillā krāsa. Sanāca, taču ļoti blāva.
Smilškrāsa
Vēlējāmies pamēģināt, vai tiešām no bietēm var iegūt sarkanas krāsas olas. Pamēģinājām mazajā katliņā un ielikām pārīti. No gribētās sarkanās krāsas mums iznāca smilšbrūna.
Zaļganbrūnā krāsa
Vēlāk, uzjautājot Ogumeitenei padomu, kā iegūt vienā viņas bildē redzamo sūnzaļo krāsu, viņa ieteica sajaukt visas iepriekšējās krāsas kopā - dzelteno, sarkano un lillā, un pievienot klāt sīpolu mizas. Nezinu, kā mums tas izdevās, bet kaut kas līdzīgs sanāca, vairāk gan uz brūnas krāsas pusi, bet pirmajam mēģinājumam likās ļoti labi.
Ieteikumi
Daži ieteikumi darbošanās procesā. Tīšanas procesā pēc iespējas plānāk jācenšas nostiept zeķi. Varīt lēnām uz mazas uguns, vēlāk varbūt nedaudz paaugstinot. Pēc vārīšanas atstāt pāris stundas ievilkties. Iesakam tīt vaļā olas, neliekot zem tekoša ūdens, jo tad krāsu var ļoti viegli netīšām noberzt nost. Vislabāk jau būtu sākumā novārīt visu novārījumu atsevišķi un tikai tad likt iekšā olas krāsošanai un vārīt vēlreiz. Bet šo neesam vēl pamēģinājuši. Priecīgas Lieldienas! :)